Мехатронний комлекс діагностування стану територій військових конфліктів

Нажаль, в ХХІ столітті в світі існує досить багато військових конфліктів і наша країна не є виключенням. Вчені кожної з країн розробляють новітні військово-оборонні розробки для більш ефективного захисту своїх кордонів.

Вченими КПІ ім. Ігоря Сікорського, а саме Інституту енергозбереження, було розроблено «Мехатронний комлекс діагностування стану територій військових конфліктів» за для зменшення втрати людського капіталу.

Головними превагами розроблених комплексів серед існуючих є: низька вартість; гарантована безпека для операторів; простота конструкції; відсутність серйозних пошкоджень при впливі небезпечних факторів; простота управління; мобільність; транспортабельність.

Створення геомехатронного комплексу моніторингу територій дозволить зменшити втрати людського капіталу, розробка може бути корисна для військових України та світу. Низька вартість, мобільність і транспортабельність дозволить використовувати комплекс практично всіма підрозділами збройних сил. Окрему зацікавленість в даному комплексі мають підрозділи спецпризначення, які виконують приховану інженерну розвідку місцевості, маршруту руху на наявність встановлених або відсутні небезпечних пристроїв та інших техногенних небезпек.

Comments are closed.