Наукова група хіміко-технологічного факультету «Фізико-хімічні та колоїдні основи біосумісних функціональних матеріалів»

Шановні друзі!

Цього тижня знайомимо вас з науковою групою хіміко-технологічного факультету –  «Фізико-хімічні та колоїдні основи біосумісних функціональних матеріалів». Науковим керівником є завідувач кафедри фізичної хімії, д.т.н., професор Чигиринець Олена Едуардівна. Також в команді активно працюють аспіранти.

Одною з успішних розробок НГ є «Розробка комплексу біологічно активних речовин рослинного походження для використання при розробці косметики та в харчових технологіях». Основними перевагами даної технології є високий редуктивний потенціал біологічно активного комплексу природних сполук рослинного походження забезпечується його концентрацією від 0,5 мг/мл розчину. Отриманий за рахунок використання суміші екстрагентів різної полярності, в тому числі на основі силоксанів, рослинний екстракт дозволяє отримувати стабільні емульсії мікро та нанорівня, що є перспективним в розвитку косметичної галузі. Стабільність антоціанових комплексів забезпечена новим підходом до їх отримання з використанням технології поверхневої полімеризації.

Технологія може використовуватись в промисловості з виробництва широкого кола косметичних засобів, піномийних засобів для гігієни, в харчовій промисловості для підвищення терміну здатності харчових продуктів від окиснення. Розроблені стійкі антоціани нового покоління на основі кизилу можуть мати використання як в косметичній галузі, так і в харчовій промисловості.

Бажаємо натхнення та нових звершень науковій групі!

Comments are closed.