Наукова група інституту матеріалознавства та зварювання ім. Є.О. Патона “Моделювання та аналіз термодеформаційних процесів при зварюванні та споріднених технологіях”

Шановні друзі!

Цього тижня знайомимо вас з науковою групою – «Моделювання та аналіз термодеформаційних процесів при зварюванні та споріднених технологіях», яка є представником наукової школи «Фізико-хімічні і термодеформаційні основи зварювання та споріднених процесів».

Науковим керівником є к.т.н., кафедри зварювального виробництва ІМЗ, доцент Прохоренко Одарка Володимирівна. Також в команді активно працюють аспіранти.

Одною з успішних розробок НГ є «Математичне моделювання термодеформаційних процесів під час зварювання». Основними перевагами є значне збільшення продуктивності за рахунок підвищення надійності всього процесу та істотна економія ще на стадії розробки продукту.

Промислові процеси зварювання сьогодні вимагають високого ступеня надійності та стійкості процесу. Точне визначення режимів зварювання, необхідне для програмування зварювальних роботів, найбільш важливо для забезпечення якості процесу. На додаток до цього має бути правильно визначено використання оснастки, застосовуваний метод зварювання і потужність джерела тепла. Для того, щоб почати серійний випуск виробів, що відповідають відповідним допускам, відхилення від заданих геометричних параметрів повинні бути повністю контрольованими. Знання про характеристики зони термічного впливу дозволяє фахівцеві робити висновки про властивості зварних швів.

Бажаємо натхнення та нових звершень науковій групі!

Comments are closed.