Наукова група інституту матеріалознавства та зварювання ім. Є.О. Патона «Плазмові технології утилізації/газифікації промислово-побутових відходів та спалювання вугілля на котлах ТЕЦ»

Шановні друзі!

Цього тижня знайомимо вас з науковою групою інституту матеріалознавства та зварювання ім. Є.О. Патона – «Плазмові технології утилізації/газифікації промислово-побутових відходів та спалювання вугілля на котлах ТЕЦ», яка є представником наукової школи «Інженерія та нанотехнології покриттів».

Науковим керівником є к.т.н., кафедри смарт технологій з’єднань та інженерії поверхонь ІМЗ, доцент Попіль Юрій Станіславович. Також в команді активно працюють аспіранти, зокрема Захаров Євгеній Анатолійович.

Одною з успішних розробок НГ є «Плазмові технології спалювання водо-вугілля для нагрівання теплоагрегатів та газотермічної обробки матеріалів. з застосуванням двох-атомних газів, в тому числі , воднево-кисневу суміш, як плазмоутворювальне середовище».

Основними перевагами розробки є:
Збільшення ефективності нагрівання по відношенні з базовими та аналоговими технологіями; зменшення споживання електроенергії; дозволяє знизити складність встановлення, складання та налагодження, обслуговування; підвищувати мобільність, багатофункціональність при переході на іншу технологію; можливість виготовлення установок на заказ різних потужностей від 4 до 250 кВт і більше; економія на вартості обладнання та технології , менші масо-габаритні розміри установки; використовуються в якості плазмоутворюючого середовища екологічні, дешеві, широко вживані речовини (повітря, вода, воднево-киснева суміш. вугільний пил )

Бажаємо натхнення та нових звершень науковій групі!

Comments are closed.