Наукова група інституту телекомунікаційних систем «Частотно-вибіркові пристрої для систем телекомунікацій»

В продовженні знайомства з науковими групами нашого університету, хочемо познайомити вас з науковою групою – «Частотно-вибіркові пристрої для систем телекомунікацій», яка є представником наукової школи «Михайла Юхимовича Ільченка».

Науковим керівником наукової групи є провiдний науковий спiвробiтник НДI телекоммунiкацiй, дтн, Захаров Олександр Віталійович. Також в команді активно працюють здобувачi наукового ступеню Розенко С.О. та Лiтвiнцев С.М.

Однією з успішних наукових досягнень НГ є технологія створення теорії та схемотехнічних рішень немінімально-фазових планарних фільтрів зі змішаними зв’язками для засобів телекомунікацій. В наявних мікросмужкових фільтрах зі змішаними зв’язками між суміжними резонато-рами використані резонатори відбивного типу, а змішані зв’язки регулювалися переміщенням мікросмужкових перемичок. Видалено перемички і введено в фільтр резонатор прохідного типу, що дозволило створити смужковий фільтр мінімальних розмірів. Створено теорію чотирирезонаторних немінімально-фазових фільтрів зі змішаними зв’язками. В літературних джерелах відсутні відомості про каскадне з’єднання немінімально-фазових фільтрів зі змішаними зв’язками. Створюється теорія таких фільтрів, підкріпивши її дослідними зразками. Розроблені нові теоретичні положення та технічні рішення спрямовані на створення нових немінімально-фазових фільтрів зі змішаними зв’язками для перспективних засобів телекомунікацій. Робота також передбачає створення теорії мініатюрних планарних фільтрів, які мають одночасно і поліпшені частотні характеристики.

Бажаємо натхнення та нових звершень науковій групі!

Comments are closed.