Переробка відходів з одержанням енергоносіїв

Шановні друзі!

Кожного дня екологічна ситуація в світі погіршується, однією із проблем є відходи які не утилізуються, а то і просто лежать на поверхні землі. Але світ не стоїть на місці і кожного дня вчені університетів світу прагнуть покращити ситуацію шляхом переробки відходів в корисному руслі.

Вчені нашого університету також прагнуть змінити ситуацію на краще. Факультетом біотехнологій було запропоновану інноваційну технологію «Переробка відходів з одержанням енергоносіїв».

Основні характеристики технології – результати в залежності від складу сировини: вихід біогазу 2,5 – 3,5 м3/кг сухої органічної речовини з концентрацією метану – 65-80%, водороду до 60%. При попередній обробці сировини отримано збільшення швидкості процесу до 10 разів. При селекції мікроорганізмів – отримання можливостей отримання біогазу при наявності антибіотиків, концентрації солей до 7 – 10 г/л.

Основними перевагами технології є адаптація до різного виду сировини, можливість використання за наявності антибіотиків, солей та інших інгібіторів, а ринкова та економічна привабливість це можливість переробки відходів різного походження з одночасним одержанням енергоносіїв та добрива.

Comments are closed.