Щиро вітаємо молодого вченого – Дмитра УЩАПОВСЬКОГО!

Відповідно до Розпорядження Київського міського голови №366 у 2020 році присуджено 50 премій Київського міського голови за особливі досягнення молоді у розбудові столиці України – міста-героя Києва. Один із лауреатів в номінації наукові досягнення – асистент кафедри технології електрохімічних виробництв ХТФ Дмитро УЩАПОВСЬКИЙ.

Починаючи з 2016 року, міська влада традиційно відзначає премією молодих і талановитих киян, які не стоять осторонь розвитку нашого міста. Премія присуджується щороку до Дня молоді за видатні досягнення молоді у розбудові нашого міста, здійснені у календарному році, що передує її присудженню.

Дмитро Юрійович Ущаповський неодноразовий переможець університетського конкурсу «Молодий викладач-дослідник» (Читати ТУТ).

На даний момент Дмитро Ущаповський займається науковою роботою за такими напрямами: підвищення корозійної стійкості захисно-декоративних блискучих нікелевих покриттів; вилучення та рекуперація кольорових металів з рідких виробничих відходів способом електроекстракції; утилізація викидів вуглекислого газу з його електрохімічним відновленням до рідких органічних сполук; електрохімічне формування функціональних виробів методом гальванопластики; розробка швидкісних екологічно-безпечних електролітів цинкування для нанесення гальванічних покриттів способом електронатирання. Результати наукової роботи апробовано на численних міжнародних конференціях різного рівня, викладено в наукових публікаціях, патентах.

Comments are closed.