База даних PATENTSCOPE

Побутує думка, що найкращий відпочинок – це зміна діяльності. Тому в канікулярно-відпускний період пропонуємо перейти від навчальної до творчої діяльності. Радимо вам розпочати творчий процес із огляду технологій, створених іншими людьми з усієї планети. Реалізувати це можливо, використовуючи різноманітні бази даних, які дають змогу провести патентно-інформаційні дослідження. А ми будемо знайомити вас із інтернет-ресурсами, які надають таку можливість.
База даних PATENTSCOPE, координатором якої є Всесвітня організація інтелектуальної власності, налічує десятки мільйонів документів. Вона дає змогу ознайомитися з повним текстом міжнародних заявок, поданих відповідно до Договору про патентну кооперацію (РСТ), з першого дня їх публікації, а також з патентними документами національних і регіональних патентних відомств держав-учасниць.
Пошук інформації ведеться різними мовами за ключовими словами, іменем та прізвищем заявника, індексами міжнародної патентної класифікації та іншими критеріями (наприклад, можна навіть шукати хімічні формули). Також база дає можливість за отриманими результатами пошуку здійснювати їх аналіз.
Доступ до бази даних: https://www.wipo.int/patentscope/ru/#
Інструкція користувача: https://patentscope.wipo.int/search/ru/help/help.jsf
Цікавих і корисних результатів пошуку вам!

Comments are closed.