До 115-ї річниці з дня народження Сергія Павловича Корольова “Шлях до мрії”

12.01.1907 (30.12.1906) народився Сергій Корольов — українець, який став першим головним конструктором ракетно-космічних систем в Радянському Союзі. Не буде перебільшенням назвати цю людину одним з піонерів світової космонавтики, не тільки теоретиком, але і практиком освоєння космічного простору. Початок космічної ери людства безпосередньо пов’язаний з ім’ям Сергія Павловича Корольова, який зробив можливим перший штучний супутник Землі, перший політ людини в космос, перший вихід космонавта у відкритий космос, роботу орбітальної станції і багато іншого.

З нагоди 115-ї річниці з дня його народження в Державному політехнічному музеї імені Бориса Патона підготовлено заходи для дорослих та дітей.

12 січня 2022 року о 15 год. у відділі авіації та космонавтики відкриється виставка “Шлях до мрії”. Сторінки історії життя Сергія Корольова». На ній представлені унікальні експонати музею, серед яких – книги з автографами видатних особистостей:

«Творческое наследие академика Сергея Павловича Королёва» з автографами Генерального конструктора НВО «Енергія» Валентина Глушка та льотчика-космонавта СРСР, Героя Радянського Союзу Костянтина Фєоктистова;

«Жить надо с увлечением!» – біографія С.П. Корольова, з автографом та побажаннями  Музею  КПІ від автора – доньки конструктора Наталії Корольової.

Також відвідувачі можуть побачити пам’ятну медаль, присвячену 110-річчю Головного конструктора С.П. Корольова.

На виставці представлені роботи учнівської молоді – вихованців гуртку ракетомоделювання Авіаційно-космічного центру Київського палацу дітей та юнацтва (вільнолітаючі некеровані моделі ракет з модельним двигуном і системою спасіння – парашутом або стрічкою) та вихованців гуртку авіамоделювання Центру науково-технічної творчості молоді «Сфера» Оболонського району м. Києва (спортивні вільнолітаючі моделі ракет для спуску на парашуті та стрічці, що здійснюють політ за допомогою модельних ракетних двигунів на твердому паливі; радіокеровані моделі літаків з електричним двигуном для участі в змаганнях учнівської молоді зі здійснення польотів у приміщенні).

У програмі відкриття виставки 12 січня – виступи керівників та представників ЦНТТМ «Сфера», Київського палацу дітей та юнацтва, Національного центру аерокосмічної освіти молоді ім. О.М. Макарова.

Для учасників заходу буде організовано перегляд фільму «Незламний. Шлях до мрії» – художньо-документальної стрічки з серії «Невідоме про відомих». Це історія про шлях становлення великої особистості, починаючи з дитячих років і закінчуючи вже зрілим віком. Поставивши собі за мету, живучи мрією, Сергій Корольов робив усе, щоби досягти неймовірних висот.

Заходи триватимуть протягом січня. Так, 15 січня планується поїздка для вихованців гуртків до Національного музею космонавтики імені Сергія Павловича Корольова (м. Житомир).

Щодня до кінця січня з понеділка по п’ятницю можна відвідати виставку «Шлях до мрії. Сторінки історії життя Сергія Корольова» та о 15 год. переглянути художньо-документальну стрічку «Незламний. Шлях до мрії»  у відділі авіації та космонавтики Державного політехнічного музею імені Бориса Патона.

Тож запрошуємо всіх доторкнутися до історії та зануритися до мрій, які збуваються!

Comments are closed.