Оголошено прийом заявок на здобуття стипендій Кабінету Міністрів України для молодих вчених

Відповідно до листа МОНвх/05.00/358/24 від 22.08.2024р. та Положення про стипендії Кабінету Міністрів України для молодих вчених, у зв’язку з вивільненими місцями, оголошено прийом заявок на здобуття стипендій Кабінету Міністрів України для молодих вчених. Відповідно, просимо, до 17.00 9 вересня 2024 року надати інформацію про претендентів на здобуття стипендій Кабінету Міністрів України для молодих вчених. Заявки надіслані пізніше розглядатися не будуть.

Матеріали подаються в паперовому та електронному вигляді на електронну адресу ndch.kpi@gmail.com провідному фахівцю відділу науково-інноваційного супроводу освітнього процесу– Собецькій Анні Василівні, (к.130, 1 корп), телефон для додаткової інформації 204-81-18.

На призначення стипендій КМУ можуть претендувати кандидати, що мають ВАГОМІ наукові результати. відповідають визначенню терміну “молодий вчений”, наведеному у Законі України “Про наукову і науково-технічну діяльність”. Орієнтир «вагомості» – виконання не менше 80% критеріїв.

Просимо провести об’єктивну самооцінку претендентів відповідно до критеріїв та індикаторів оцінювання наукових результатів претендента на стипендію Кабінету Міністрів України для молодих вчених, які затверджені наказом Міністерства освіти і науки України від 18.07.2022 № 634 «Про затвердження Положення про стипендіальну комісію з попереднього відбору претендентів на призначення стипендії Кабінету Міністрів України для молодих вчених».

Вік осіб, які висуваються на здобуття стипендій, не може перевищувати вік, визначений для молодих вчених цим Законом, на час їх висування для участі у конкурсі на здобуття стипендій та згідно умов Конкурсу після досягнення стипендіатом граничного для молодих вчених віку, виплата стипендії припиняється.

Претендентам на стипендію потрібно надати документи згідно з наведеним нижче переліком:

  1. Лист-подання (на бланку університету), де зазначаються наукові результати претендента, а також можливість проведення наукових досліджень.
  2. Відомості про претендента, завірені відділом кадрів, де зазначається: прізвище, ім’я, по батькові, дата та рік народження; повна назва організації, де він працює (навчається); посада (для аспірантів та докторантів – рік навчання); науковий ступінь, вчене звання; повна домашня та службова адреси, телефони.
  3. Рекомендації не менше двох докторів наук, особисто обізнаних з науковими результатами і здібностями молодого вченого.
  4. Список наукових публікацій кандидата в стипендіати за останні п’ять років, підписаний автором і завірений керівником організації. Копії найважливіших /не більше 3-х/ праць за час наукової діяльності /для монографії – анотація обсягом до 2-х сторінок тексту.
  5. Згоди на обробку персональних даних претендентів для МОН та Комітету.
  6. Зведену відомість про наукові результати претендентів за формою, що додається, яка затверджена наказом Міністерства освіти і науки України від 18.07.2022 № 634 «Про затвердження Положення про стипендіальну комісію з попереднього відбору претендентів на призначення стипендії Кабінету Міністрів України для молодих вчених».
  7. Витяг з протоколу засідання Вченої ради факультету/інституту про висунення претендента.

На кожного претендента на здобуття стипендії документи подаються у двох примірниках.

Comments are closed.