Доступ до ACM Digital Library

КПІ ім. Ігоря Сікорського отримав доступ до повнотекстового архіву статей видавництва ACM (Association for Computing Machinery) в межах проєкту доступу до ліцензійних ресурсів Міжнародної фундації EIFL https://eifl.net/.

ACM – найстарша і найбільша міжнародна організація в галузі комп’ютерних наук. Цифрова бібліотека ACM Digital Library https://dl.acm.org містить публікації з понад 70 журналів, збірники матеріалів 200 щорічних конференцій, інформаційні бюлетені, веб-сайти і мультимедійні файли. Також у доступі – інтегрований посібник з комп’ютерної літератури, повна база даних рефератів і цитат, що відстежує бібліометричні дані для понад трьох мільйонів записів публікацій. Раніше цього року ACM відкрила архіви своїх публікацій за 1951-2000 рр. (117,5 тис. документів).

Тематика ACM Digital Library: Computing, Information Technology, Software Engineering, Database Systems, Data Analytics, Cybersecurity, Artificial Intelligence, Machine Learning, Computer Networks, Information Systems, Internet, Mobile and Multimedia Technologies.

Список доступних серіальних видань видавництва ACM можна переглянути за посиланням https://informatio.moodlecloud.com/mod/resource/view.php?id=66.

Умови доступу:
Ресурси ACM Digital Library https://dl.acm.org доступні в локальній мережі КПІ ім. Ігоря Сікорського.

Для налаштування віддаленого доступу необхідно створити обліковий запис на платформі https://dl.acm.org в локальній мережі університету.

Тривалість підключення до проекту: до 31.12.2024.

Проєктом передбачено також умови публікації статей в журналах відкритого доступу видавництва ACM для авторів із країн-учасників проєкту EIFL https://eifl.net/ (в т.ч. і з України). Це означає, що автори-кореспонденти з цих країн не повинні сплачувати збори за обробку статей (APC) при публікації у відкритому доступі в одному з понад 70 журналів ACM, а також в збірниках матеріалів конференцій.

Comments are closed.