Наукова група факультету біотехнології і біотехніки «Прикладні аспекти динаміки багатофазних імпедансних систем симетричної і антисиметричної структури в акустичному середовищі»

В продовженні знайомства з науковими групами нашого університету, хочемо познайомити вас з науковою групою факультету біотехнології і біотехніки  – «Прикладні аспекти динаміки багатофазних імпедансних систем симетричної і антисиметричної структури в акустичному середовищі», яка є представником наукової школи «Прикладні аспекти резонансних явищ хвильового співпадання в акустичному середовищі поліагрегатної структури».

Науковим керівником є  завідувач кафедри Біотехніки та інженерії ФБТ, доктор технічних наук, професор, відмінник освіти України Мельник Вікторія Миколаївна. Також в команді активно працюють аспіранти, зокрема Остапенко Жанна Ігорівна.

Одною з успішних розробок НГ є «Штучне формування енергетичної активності в біореакторі на резонансному рівні». Апарат може використовуватися для культивування мікроорганізмів в рідинних середовищах при виготовленні вакцин та біологічно-активних речовин. Забезпечується енергетично активний, турбулентний, стан в робочій рідині без додаткових механічних засобів, просторовий рух повітряно-рідинної суміші, штучне збільшення часу взаємодії бульбашок кисню з робочою рідиною та відсутність в порожнині корпусу додаткових елементів конструкції для регулювання технологічного процесу, забезпечується однорідність суміші по всьому об’єму, усуваються зони пасивної енергетики в апараті, мінімізується ефект налипання до поверхні додатково введених елементів конструкції.

Бажаємо натхнення та нових звершень науковій групі!

Comments are closed.