Рекомендації зі створення та наповнення інформацією профілів дослідників на платформі ORCID

Для ефективного використання усіх переваг міжнародного ідентифікатора дослідників ORCID радимо ознайомитися з «Рекомендаціями щодо створення облікового запису та коригування ідентифікатора ORCID».

Рекомендації перекладено українською мовою фахівцями ДНТБ України відповідно до підпункту 4 пункту 7.6.5.1. Оперативного плану Міністерства освіти і науки України на 2023 рік, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 10.01.2023 р. № 15 та схвалено Комісією з питань доступу до електронних баз даних наукової інформації.

Нагадуємо, що ORCID – відкритий, некомерційний проект для створення та підтримки реєстру унікальних ідентифікаторів дослідників, прозорого та повного способу представлення результатів науково-дослідної діяльності.

ORCID дозволяє:

  • правильно ідентифікувати дослідника
  • забезпечити зв’язок з іншими унікальними ідентифікаторами автора (AuthorID Scopus та ін.)
  • надійно та однозначно зв’язати інформацію про дослідників з повними, точними та актуальними даними про їх науковий доробок.

Більше інформації на сторінці Державної науково-технічної бібліотеки України.

Для самостійного створення та актуалізації Вашого профілю в ORCID, також можна скористатися Інструкцією з реєстрації профілю дослідника в ORCID від Бібліотеки КПІ.

Отримати консультацію щодо створення та актуалізації профілю дослідника в ORCID завжди можна в Центрі інформаційної підтримки освіти та досліджень (Бібліотека КПІ, зала 4.4, 204 96 72, science@library.kpi.ua).

Comments are closed.