Єдиний акаунт для представлення відкритих наукових журналів на платформі DOAJ для КПІ ім. Ігоря Сікорського

2021 рік розпочався з приємного і важливого подарунка від Directory of Open Access Journals (DOAJ) для КПІ ім. Ігоря Сікорського як видавця. Відтепер маємо єдиний акаунт для представлення відкритих наукових журналів на цій платформі.

DOAJ – амбасадор у реалізації місії відкритого доступу та поширенні цінностей відкритої науки. Редактори DOAJ, за результатами експертної оцінки, додають до каталогу лише якісні наукові періодичні видання. А відтак, для кожного журналу відкритого доступу бути представленим в DOAJ – просто-таки справа честі. На сьогодні частина редакцій нашого університету вже додали свій журнал до каталогу DOAJ. А частина – працюють над відповідністю видання суворим вимогам.

Які ж переваги цього єдиного акаунта? Якщо раніше редакція самостійно пропонувала свій журнал для включення в DOAJ, а за умови позитивного рішення, передавала метадані про випуски, спілкувалася з редакторами DOAJ, то відтепер цю діяльність зможе координувати делегований представник КПІ ім. Ігоря Сікорського як видавця. Редакції з різних питань співпраці з DOAJ достаньо комунікувати з працівником Бібліотеки КПІ. А редакції, які вже готові запропонувати своє видання для реєстрації, так само можуть це робити через бібліотеку. Сподіваємося, ця звістка заощаджуватиме безцінний час редакції на інші процеси для розвитку наших наукових видань.

Comments are closed.