Дослідницька інфраструктура ОКБ Шторм

Продовжуємо розглядати дослідницьку інфраструктуру університету. Розглянуто лабораторії ОКБ «Шторм» (11 корпус).

ОКБ «Шторм» – особливе конструкторське бюро, що входить до складу науково-дослідної частини. Основний напрямок діяльності – гідроакустика. В раках цього напрямку виконуються наступні роботи:

–  теоретичні та експериментальні дослідження з розробки методiв i засобiв цифрової просторово-часової та спектральної обробки гiдроакустичної iнформацiї;

–  розробка комплексних методiв, створення технiчних гiдроакустичних та бiотехнiчних стацiонарних i мобiльних комплексiв пошуку пiдводних об’єктiв;

–  створення систем монiторизацiї пiдводних робiт та водолазного спорядження;

–  розробка методiв i засобiв акустичного дистанцiйного зондування морського середовища та пошуку джерел акустичного шуму, вiбрацiї рiзноманiтного походження та iншi.

Останнім часом ОКБ «Шторм» активно залучається до космічної програми університету, в КБ створено нову лабораторію наносупутникових технологій.

На даний час в КБ є дільниця металообробки, де справно функціонують токарні та фрезерні верстати; замнений цикл виробництва мікролелектроніки (обладнання для миття, монтажу, паяння друкованих плат); лабораторія програмування та налагодження мікроелектроніки.

На виконання завдань космічної програми нещодавно створена дільниця виготовлення оптичних лінз, що довзолить виготовляти лінзи діаметорм до 900 мм для оптичних сканерів супутників.

Закінчуються роботи із запуску лабораторій для дослідження впливу звуку на техніку – спеціальних ревербераційних камер. В таких камерах можна дослідити в наземних умовах як впливає потужний звук (який створюється при запуску космічних апаратів) на роботу підсистем космічного апарата.

З питань співрпаці звертатись до НДЧ.

Comments are closed.