Наукова група навчально-наукового інституту аерокосмічних технологій «Дослідження і розробка раціональних принципів проектування аерокосмічних комплексів

На цьому тижні хочемо познайомити вас з науковою групою навчально-наукового інституту аерокосмічних технологій, а саме – «Дослідження і розробка раціональних принципів проектування аерокосмічних комплексів», яка є представником наукової школи «Аерокосмічна інженерія».

Науковим керівником наукової групи є професор кафедри авіа- та ракетобудування, доктор технічних наук Сухов Віталій Вікторович. Також в команді активно працюють аспіранти, зокрема Гаваза Олег Юрійович.

Одною з успішних розробок НГ є «Безпілотний авіаційний комплекс на сонячній енергії». Розробка призначена для моніторингу водних і лісових масивів, нафто‐ і газопроводів, державного кордону, проведення пошуково‐рятувальних операцій, оптико-електронної, радіоелектронної розвідки, аерофотознімання та ретрансляції зв’язку. Тактичні можливості безпілотного авіаційного комплексу (БпАК) дають змогу здійснювати зліт з руки за відсутності спеціальної стартової площадки і додаткових пристроїв для зльоту. Дальність прийому‐передачі даних з БпАК – до 5км. Транспортування БпАК може здійснюватися бійцями в рюкзаках або контейнерах (вага не більше 10кг). Передбачено посадку на фюзеляж, систему пошуку БпАК.

Бажаємо натхнення та нових звершень науковій групі!

Comments are closed.