Наукова група «Генетичне передбачення і інноваційний синтез складних електромеханічних систем»

Шановні друзі!

На продовження знайомства з науковими групами нашого університету хочемо представити НГ «Генетичне передбачення і інноваційний синтез складних електромеханічних систем», яка є представником школи «Структурно-системні дослідження в електромеханіці».

Науковим керівником є завідувач кафедри електромеханіки ФЕА професор Василь Федорович Шинкаренко. Також у команді активно працюють: доц. А.А. Шиманська, асистент В.В. Котлярова (лауреат конкурсу «Молодий викладач-дослідник 2020 р.»), аспірант  П.О. Красовський (переможець ІІ туру Всеукраїнського конкурсу наукових робіт студентів 2019 р.) та інші.

Одною з успішних розробок НГ є «Технологія генетичного передбачення та інноваційного синтезу технічних об’єктів». Розробка орієнтована на персоналізацію навчання і гармонічне поєднання освітньої, наукової та інноваційної складових у підготовці висококваліфікованих фахівців. Технологія забезпечує ефективну взаємодію когнітивних механізмів мислення та професійної інтуїції дослідника з інформаційним і прогностичним потенціалом генетичних програм технічних об’єктів і систем, що забезпечує гарантований інноваційний ефект у вигляді генерації нових ідей, гіпотез, синтезованих рядів структур та оригінальних технічних рішень. Технологія максимально адаптована до фахових дисциплін.

Лише за останні 5 років із використанням технології передбачення в навчальній і науково-інноваційній роботі кафедри електромеханіки ФЕА 6 студентів отримали свої перші патенти на оригінальні технічні рішення, 9 студентів стали переможцями Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт, 2 студенти стали призерами престижного міжнародного конкурсу студентів-винахідників ім. Еміла Бенатова.

Бажаємо натхнення та нових звершень науковій групі!

Comments are closed.