База даних WIPO Pearl

Сьогодні познайомимо вас із інструментом, який є корисним для проведення патентно-інформаційного пошуку – це база даних WIPO Pearl, введена в дію Всесвітньою організацією інтелектуальної власності. База забезпечує безкоштовний доступ до великого пакету багатомовної науково-технічної термінології. Призначення бази – отримати інформацію про поняття, яке використовується як ключове слово для пошуку, в перекладі іншими мовами та в різних галузях.
WIPO Pearl пропонує великі пошукові можливості, включаючи здатність вибирати мову оригіналу і мову перекладу, пошук по предметних областях. Також можна працювати з використанням скорочень, «нечіткого», «чіткого» пошуку і пошуку з використанням булевих операторів.
Користувачі можуть швидко отримувати перелік результатів, який можна розширювати, і одночасно переглядати «понятійні карти», які показують взаємозв’язок між суміжними поняттями (аналогами), сепарованими по мовах і предметних областях. Наприклад, «понятійні карти» можуть показувати поняття, більш широкі або більш вузькі за своїми масштабами, ніж ключове слово, вибране для пошуку.
Результати пошуку можна одразу проглянути у патентній базі Patentscope чи перейти до зображень.
Перейти до бази даних

Comments are closed.