Система WIPO PROOF

В сучасному світі результати творчої діяльності досить часто виражені в цифровому вигляді. Такими доробками досить легко недобросовісно скористатись і досить складно захиститись від таких недобросовісних посягань.
На вимогу часу, Всесвітня організація інтелектуальної власності створила систему WIPO PROOF, яка дозволяє отримати надійний цифровий доказ авторства.
WIPO PROOF – це глобальна онлайн-послуга, в рамках якої оперативно генерується захищене від несанкціонованого доступу свідоцтво, що підтверджує існування об’єкта інтелектуальної власності в конкретний момент часу, а також факт його незмінності з цього часу. В рамках цієї послуги створюється токен WIPO PROOF, цифровий зашифрований відбиток вашого об’єкта інтелектуальної власності з відміткою дати і часу, який може використовуватися в якості свідоцтва в будь-якій правовій суперечці.
Система передбачає використання одностороннього алгоритму хешування, при якому оригінальний файл не завантажується у WIPO PROOF, а вантажиться тільки структура даних – зашифрована інформація про файл, яку підписують спеціально згенерованим закритим ключем.
Послуга не є окремим варіантом набуття прав, а доповнює існуючі системи інтелектуальної власності ВОІВ. Вартість послуги – 20 швейцарських франків.

Більш детально про алгоритм системи можна дізнатись за посиланням https://wipoproof.wipo.int/wdts/how-it-works.xhtml
Загальна інформація про систему – https://www.wipo.int/wipoproof/ru/

Comments are closed.